SmartKalender - En kalender som visar tiden

Nyhetsbrev

Registrera din epostadress för att ta emot nyheter om SmartKalender, ca 2 gånger om året:
Anmäl dig för nyhetsbrevet


Senaste nytt

Support för iOS7

SmartKalender uppdaterades i februari för att stödja iOS7. Uppdateringen finns tillgänglig på AppStore.

Många användare har börjat använda synkroniseringsfunktionen i iPhone och iPad. Ett användningsområde är att ha två telefoner, alternativt en iPhone och en iPad, och visa samma kalender i båda enheterna. Just nu erbjuder vi detta som en prova-på-funktion, även fast den ännu inte är färdigt utvecklad. Bland annat finns ett fel som gör att bakgrundsfärgerna inte synkroniseras korrekt mellan enheterna. Passa på att prova detta du också, och återkom gärna till oss ifall du hittar något problem. Tack för hjälpen!

Synkronisera mellan iPhone och iPad

Synkronisera mellan iPhone och iPad

Uppdatering Android

Vid årsskiftet släpptes en ny version av SmartKalender för Android, med fyra nya funktioner:

  • Möjlighet att redigera mallar
  • Lägga in egna bilder
  • Stänga av ljudet
  • Korrigerat bakgrundsfärger för veckodagar så att det följer nationell standard

 

Observera att någon brukare har varit tvungen att avinstallera den gamla versionen av appen och därefter ladda hem uppdateringen för att få dessa funktioner att fungera. När den gamla versionen avinstalleras så försvinner också de kalenderhändelser som sparats, och därför rekommenderar vi att uppdatera appen vid ett tillfälle då du inte har så många händelser lagrade i appen.

Första gången appen startas efter uppgraderingen så kommer användaren att få en eller två frågor. Den första frågan handlar om att appen behöver ett plugin från Google. Många har redan detta installerat, men om det inte finns i telefonen så kommer det att komma en uppmaning att installera det. Klicka i så fall på knappen så visas Google Play, och därefter på ”installera” så hämtas de nödvändiga funktionerna och installeras automatiskt. När installationen är klar så kan du återgå till SmartKalender.

Nästa fråga gäller vilket Google-konto som du vill använda. Appen lagrar händelserna med hjälpa av ditt Google-konto, så att du senare kan använda kontot för att synkronisera din kalender mot internet. Synkroniseringen är inte aktiverad i dagens version, men du behöver ändå välja vilket konto som du vill använda.

Screenshot_2014-01-11-12-34-59   Screenshot_2014-01-11-12-35-33

Kom gärna med fler förbättringsförslag till oss genom att skicka epost till info@smartkalender.se!

Uppdatering iPhone

Uppdateringen till iPhone som släpptes i december 2013 innehåller fyra nya funktioner:

  • Möjlighet att redigera mallar
  • Lägga in egna bilder
  • Stänga av påminnelser
  • Skapa och bocka av uppgifter

Här nedan förklaras de nya funktionerna:

Redigera mallar och lägg in egna bilder

För att komma till den nya inställningen för mallar, klicka först på en tom yta i kalenderfönstret. Klicka på den nya knappen ”Inställningar” och sedan ”Redigera mallar”. I fönstret visas en lista på dina personliga mallar:

IMG_0766 IMG_0765

För att skapa en ny mall klickar man på knappen ”Skapa ny”. I fönstret som visas kan du skriva en rubrik för mallen. Du kan välja en bild antingen från ditt bildgalleri i telefonen, eller genom att välja någon av de fördefinierade bilder som följer med appen. Du kan välja en bakgrundsfärg för händelsen, och när du är klar trycker du på knappen ”Spara”. Den nya mallen läggs då till listan med personliga mallar.

För att lägga in ett foto som du tagit med telefonen, klicka på knappen ”Välj från galleri”. Du får då se en lista med alla foton som du har i telefonen. Om du valt en bild och vet att du vill använda bilden flera gånger till olika mallar, aktivera då valet att lägga bilden till appens interna lista med bilder.

IMG_0760 IMG_0759

För att ta bort en mall från listan, klicka först på knappen ”Radera”. Då visas röda knappar till vänster om mallarnas namn. Klicka på knappen för den mall som du vill radera. Bekräfta igen genom att trycka på den röda radera-knappen.

IMG_0768   IMG_0769   IMG_0770

När du nästa gång skapar en ny händelse och väljer en mall så finns dina personliga mallar längst ner i listan:

IMG_0771     IMG_0773

Stänga av påminnelser

När du skapar en händelse kan du välja om du vill ha en påminnelse innan händelsen startar (t.ex. 10 minuter innan) samt om du vill ha en påminnelse precis då händelsen startar. Detta väljer du genom att slå av eller på alternativet när du skapar den nya händelsen, se bild ovan.

Planera och bocka av uppgifter

För de händelser du skapar i kalendern kan du nu även skriva in uppgifter att göra. Börja med att skapa en händelse som vanligt. Därefter klickar du på händelsen i kalendervyn och väljer knappen ”Uppgifter”:

IMG_0775 IMG_0776

Du ser då en tom lista. Klicka på knappen ”ändra” för att komma till redigeringsläge. Då visas två nya knappar, en knapp uppe till höger med ett plus-tecken. Den knappen används för att skapa en ny uppgift. Knappen längst ner används för att spara och gå tillbaka till visningsläge.

IMG_0777 IMG_0778

Skriv en beskrivande text för uppgiften, och därefter på knappen ”klar” (se bild nedan). Du kan skapa flera uppgifter genom att trycka på plus-knappen flera gånger. När du är klar trycker du på knappen ”Spara”.

IMG_0779 IMG_0781

Du kan ändra ordningen på uppgifterna genom att trycka och hålla ner fingret länge på en uppgift. Då visas ”handtag” till höger om uppgiften som kan användas för att flytta uppgifterna uppåt eller nedåt i listan. Peka med fingret på ett handtag och dra uppgiften uppåt i listan, och släpp på den nya platsen. När du är nöjd med ordningen trycker du på knappen ”klar”.

IMG_0782  IMG_0783

I kalenderbilden ser du om en händelse har uppgifter, eftersom ett rött utropstecken visas i övre vänstra hörnet. Klicka på händelsen och välj ”Uppgifter” för att visa listan. Du kan nu trycka på en uppgift för att bocka av att uppgiften är avklarad. Alla uppgifter som är klara får en grön bock till höger, samt en grön bakgrund.

IMG_0784 IMG_0785

När du klarat av alla uppgifterna visas en grön ikon i kalenderbilden, se bild nedan:

IMG_0786

Om du redan köpt appen så kommer du att få de nya funktionerna automatiskt efter att du laddat ner uppdateringen. Förra gången vi uppdaterade appen upplevde några användare att händelser som de redan sparat försvann efter uppdateringen, och därför rekommenderar vi att du uppdaterar vid ett tillfälle då du inte har så många händelser registrerade (t.ex. jullov eller liknande).


Nyhetsbrev

Registrera din epostadress för att ta emot nyheter om SmartKalender, ca 2 gånger om året:
Anmäl dig för nyhetsbrevet